Francis Olislagers
Portfolio


 


Lijnenspel


Mijn fascinatie is het lijnenspel


Door om me heen foto’s te gaan maken kwam ik er al snel achter dat ik onbewust naar het lijnenspel toe trok. Door deze beelden in het zwart-wit te maken maakt het beeld spannender door de vele en hoge contrasten.

In dit project heb ik een filmpje gemaakt van verschillende zelf gemaakte foto’s. Deze foto’s heb ik ieder zo gedraaid dat er in elke foto een lijnenspel overeenkomt met een ander lijnenspel in een andere foto.

  

Stoelen tentoonstelling

te Centraal museum, Utrecht

 

In een zelf samengestelde lijst van 25 iconische stoelen, hebben alle stoelen iets gemeen, ze bezitten namelijk allemaal een lijnenspel. Tevens is het lijnenspel ook een van mijn fascinaties, vandaar dat het in mijn ontwerp terug naar voren komt.

Door middel van een bewegende tentoonstelling wil ik men nieuwsgierig maken in de voorliggende ruimte. Het doel is om men het beste bij te blijven na het bezoek aan het museum.

Dit wordt mede mogelijk door het interactief te maken, de stoelen komen op verschillende hoogtes op te hangen en het is aan de bezoekers om te spelen met de schaduwen op de grond van de stoelen, terwijl de stoelen op een rustig tempo ronddraaien.
De constructie waaronder de vorm en de materialen zijn gebaseerd op de Wassily stoel, naar mijn mening aan van de 25 iconische stoelen die ook iedereen wel zou moeten kennen.In je eigen bubbel

 


Door middel van een gekozen videoclip is dit ontwerp tot stand gekomen. Verwarring veroorzaken in de tekening en ter plekke in het experience museum is ook het doel. Men moet de uitdaging aan gaan om tot de volgende ruimte te komen.

In dit project heb ik mijn eigen stempel naar voren laten komen, gebruik gemaakt van het lijnenspel en in het kleurgebruik van de uitwerking, wat beide ook een fascinatie van me is.

 

 Zeist herrijst

In samenwerking met de gemeente Zeist en hogeschool van de kunsten Utrecht (HKU) heb ik samen met een groep dit ontwerp mogen realiseren.

Een installatie waar de leerlingen van het HKU hun idee konden presenteren van de leegstand aan de gemeente Zeist,
Mijn taak binnen de groep was het monitoren van de detaillering en het monteren van de installatie. De installatie moest stevig zijn maar tevens ook mobiel


Hertog Jan restaurant

Restaurant Boerhaave in Voorhout, is ambassadeur van Hertog Jan. De opdracht was om het achterste gedeelte van het restaurant op te knappen. De stijl van Hertog Jan moet zichtbaar zijn. Tevens is het ook een feestzaal en moet het meubilair mobiel zijn.

Bij dit project ben ik de gehele planning in kaart gaan brengen, van het krijgen van de opdracht tot en met de oplevering.